Sain 2011 toukokuussa soiton Canal Digitalilta, olin voittanut elämys matkan Etelä-Afrikkaan ! En voinut uskoa ilmoitusta todeksi.
15.2.2012 kuitenkin istuimme ystäväni kanssa Hki-vantaan lentokentällä odottamassa koneen lähtöä Istanbuliin ja sieltä Johannesburgiin.
J-burgissa asuimme Clico Guest Housessa http://clicoguesthouse.com/. mukava Sabine (general manager) järjesti meille kiertoajelun kaupungissa.

 

Clico Guest House
 



 
Kuskimme Thami Gwedi oli aivan loistava. Kertoili kiinnostavasti maan historiasta ja nykypäivästä. Tutustuimme vanhaan Old Fort Prisoniin jonka alueella sijaitsee Constitution Hill (perustuslaillinen tuomioistuin).

 
Constitution Hill pääovi käsinveistetty.
 

Nelson Mandela Bridge, Kwazuki Muti-kauppa,
Sowetossa saimme tutustua pieneen paikalliseen päiväkotiin, törmäsimme myös paikallisiin hautajaisiin aivan järjettömästi ihmisiä autoja pitkin poikin katuja. Thami arveli vainajan olleen jonkun vaikutus valtaisen miehen tai naisen , vanha  II maailman sodan aikaan rakennettu sairaala jossa ennen oli myös sairaanhoitaja opisto, Orlando Towers, Walter Sisulu Squere jossa kivipaadet joihin kirjoitettuna vapausjulistuksen 10 kohtaa.
Mandelan ja Tutun kotitalot, Hector Pietersonin koulu ja risteys jossa poliisit ampuivat hänet myös muistomerkillä kävimme.
Regina Mundi kirkko jossa aivan ihana vanha mies opas kertoi kirkosta ja sen ikävästä historiasta.
Clicossa sitten odotti järjettömän hyvä illallinen.

Kudottu lippu Constitution Hill´llä




.
Näkymä Carlton Centreltä 222,5 m korkeudelta





Socker City Stadion 2010 MM-futis



 
 Madikwe Reserveen http://www.taugamelodge.co.za/ ajo kesti n. 4 tuntia ja lämpötila nousi matkalla +37 asteeseen, luojan kiitos autossa oli hyvä ilmastointi.
Taas vastaanotto oli erittäin lämmin. Pienen esittelykierroksen jälkeen meille kerrottiin safari ajelun lähtevän puolen tunnin kuluttua mikäli haluamme mukaan. Tietysti halusimme!
Tavarat mökkiin ja ravintolan terassille odottelemaan. Rangerimme Ernest tuli esittäytymään ja kertoi safarin säännöt. Terassin edessä oli eläinten juomapaikka. Katselimme savannille juomapaikan yli kun hoksasimme vasemmalta kävelevän elefantin ja toisen ja kolmannen....niitä oli n.30. Kaikki kävelivät rauhallisesti lammelle juomaan, isot ja pienet. Pelkkä muistelu saa karvat nousemaan pystyyn.

 

Tunti Madikween saapumisesta , odottelimme safarille lähtöä kun tämä porukka saapui juomapaikalle .







yesyesyes





Mutakylpy kuumana päivänä viilentää mukavasti.













Näkymä makkarin ikkunasta....





Kaksi laumaa vuorotteli juomapaikalla. Katseltavaa riitti koko päiväksi.
Mökkimme sijaitsi juomapaikan pohjoisrannalla joten nämä kylpijät nauttivat olostaan 15-20m päässä meistä.










Kärsä on tosi näppärä kapistus  smiley









Paradise Whyda, Paratiisi lintu.





Gnut, takana majoituspaikkamme.









Impala, paino tavulla pa.





Pahkasika pesue.



Villikoira






Tässä valkoinen mustilla raidoilla ja musta valkoisilla raidoilla.




Kaunis Kudu.




Juomassa.



 
Rangerimme vihjaisi että takapenkiltä näkee parhaiten ( mutta sai myös kovaa kyytiä kun kuoppaan ajettaessa meinasi pudota pois kyydistä). Kahtena päivänä neljä safaria.
Saldo: musta mamba, gnut, impalat,leijonat, seeprat, villikoirat, paratiisilinnut, helmikanat (very good with white wine ), puhvelit, sarvikuonot, hyeenat, vesiantiloopit, pahkasika perhe, leijonat, puff adder käärme, african spoon-bill ym. ikävä kyllä ei leobardia kovasta etsimisestä huolimatta.



Tämä komea eläin seisoskeli yksinään pensaikossa silmät puoliummessa. 






Näitä en unohda koskaan....
3 äitiä ,6 pentua.





Leijona emon katse kertoo kaiken, pysykää paikoillanne siellä autossa.





Kohtaaminen 
Isä ja poikanen









Big Daddy



 
 Mukavien savannilla vietettyjen päivien jälkeen vielä kaksi päivää Valley Lodgessa, Magaliesburgissa jossa lähinnä vain muistelimme kaiholla kaikkea kokemaamme. Kumpikin olisi mielellään jäänyt vielä Madikween muutamalle safarille. Valley Lodge oli kuitenkin kaunis iso alue pienen joen rannalla. Alueella oli  oma kirkko, kylpylä ja allas alue.
 








Ihmisten iloisuus, välittömyys ja ystävällisyys olivat aivan omaa luokkaansa. Myös jokaisessa hotellissa kaikki olivat hymyileviä ja palvelualttiita.
Madame ja ladies tuntui oikeastaan mukavalta puhuttelu muodolta. Ranger kylläkin huikkasi aina ; Everything OK, guys ? Ainakin isompien kuoppien jälkeen.


 Aivan mahtava reissu josta isot kiitokset Canal Digitalille ja matkan järjestelyistä vastanneelle Travel Chanelille.
 
Enemmän kuin elämys !